Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Muzička akademija na Trgu Republike Hrvatske – mjesto bivšeg Ferimporta

Opis: Zgrada bivšeg Ferimporta tada smještena na Trgu maršala Tita, a odlukom Poglavarstva Grada Zagreba, dodijeljena je Muzičkoj akademiji na besplatno korištenje na rok od 100 godine. S obzirom na loše stanje zgrade, provedena je temeljita rekonstrukcija.

U prosincu 2003. godine proveden je javni urbanističko-arhitektonski natječaj za rekonstrukciju i dogradnju zgrade putem kojeg je odabrano idejno rješenje arhitekta Milana Šošterića. Temeljem odabranog rješenja, uslijedila je priprema projektne dokumentacije za zahvat rekonstrukcije i sanacije objekta te opremanjem, u skladu s potrebama djelatnosti Muzičke akademije.

Novo rješenje ima razvijenu površinu od više od 9.600 kvadrata, a naknadno je izvršena izmjena projekta kojem zgrada dolazi do skoro 12.000 kvadrata površine.

Zgrada Muzičke akademije, danas smještena na Trgu Republike Hrvatske, sastoji se od prizemlja, sedam katova i potkrovlja s ravnim krovom. Ispod razine tla nalaze se tri etaže podruma u koje su smješteni instalacijski prostori i parkirna mjesta.

Iz prilaza Gjure Deželića ulazi se u gospodarsko dvorište, što je i kolni ulaz u prostor.

Paralelno s ulazom u gospodarsko dvorište, izvedeno je i dizalo kojim se automobili spuštaju u prostor podzemnih garaža.

Svečano otvorenje zgrade održano je u jesen 2014. godine.

Datum: 20. svibanj 2018. godine

Lokacija: Trg Republike Hrvatske

Ostatak fotografija

Ostatak fotografija iz gore navedenog članka možete pretraživati klikom na:

O fotografijama

Sve fotografije koje možete pronaći na portalu fotografijezagreba.hr dio su servisa koji broji nekoliko desetaka tisuća zagrebačkih fotografija. Više o fotografijama saznajte klikom dolje: