Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Neobična skulptura Bumbina livada na Bundeku u povodu 50. obljetnice Floraarta

Opis: Na maloj livadi uz jezero na Bundeku, smjestila se neobična skulpura imena “Bumbina livada”. Skulptura u cjelokupnom značenju simbolizira cvijeće prirodu, hortikulturu i umjetnost oblikovanja i aranžmana cvijeća.

Skulptura predstavlja tradiciju vrtlarske kulture, a malo se europskih gradova može pohvaliti obilježavanjem 50. obljetnice neprekidnog održavanja cvijeća, kakav se pod imenom Floraart održava u Zagrebu.

Sve je počelo 1965. godine u Gornjogradskim podrumima, a skromni počeci dali su nagovijestiti širenje Sajma zbog ogromnog interesa Zagrepčana. Izložba se prvo selila na Prisavlje, a danas zauzima dio prostora oko jezera Bundek.

Skulptura, o kojoj pričamo, “Bumbina livada”, inspirirana je primarnim sjećanjem na livadu i cvijeće, točnije, prvim djetinjim poimanjem cvijeća, trave i sveg bogatstva svijeta livade.

“Bumbina livada” je postavljena na Bundek 2016. godine, a autor je Damir Mataušić.

Datum: 19. svibanj 2018. godine

Lokacija: Park Bundek

Ostatak fotografija

Ostatak fotografija iz gore navedenog članka možete pretraživati klikom na:

O fotografijama

Sve fotografije koje možete pronaći na portalu fotografijezagreba.hr dio su servisa koji broji nekoliko desetaka tisuća zagrebačkih fotografija. Više o fotografijama saznajte klikom dolje: