Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Reinterpretacija Murtića kroz street art – Murali Murtić studenata Akademije likovnih umjetnosti

U povodu Projekta Murtić, kojim se obilježava stogodišnjica rođenja Ede Murtića – velikana hrvatske moderne umjetnosti, održava se istoimena izložba kustosa Branka Franceschija u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon). Izložba će se održati od 25. svibnja do 18. srpnja 2021. godine, a u povodu istog tog projekta, panoi na Maksimirskoj cesti (prekoputa glavnog ulaza u park Maksimir) postali su velika platna studenata Akademije likovnih umjetnika.

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, umjetnici Grgur Akrap, Fedor Fischer i Danko Friščić te 20 studenata s ALU, na 3 su različite lokacije u Zagrebu, kroz muralno slikarstvo, reinterpretirali Murtićevo djelovanje. Cilj aktivnosti je revalorizirati Murtića kod mlađe generacije umjetnika kao i, u javnom prostoru, aktivnim djelovanjem i pozitivnim doprinosom zajednici, kontinuirano podsjećati širu publiku na izložbu.

Osim Maksimirske, reinterpretaciju Mrutićevih djela možete vidjeti i u Vlaškoj ulici te u Prilazu baruna Filipovića.

Ostatak fotografija

Ostatak fotografija iz gore navedenog članka možete pretraživati klikom na:

O fotografijama

Sve fotografije koje možete pronaći na portalu fotografijezagreba.hr dio su servisa koji broji nekoliko desetaka tisuća zagrebačkih fotografija. Više o fotografijama saznajte klikom dolje: