Medijski centar

Stranice Medijskog centra vam donose pregled svih dostupnih alata koje možete koristiti u svrhu pretraživanja naše baze zagrebačkih fotografija.

Agencija

Pogledajte zadnjih 10 fotogalerija koje su dodane u servis Fotografije Zagreba

Pretraga

Na stranici Pretraga možete pretraživati našu bazu fotografija koja broji blizu 80.000 zagrebačkih kadrova

Projekti

Pogledajte neke od naših fotografskih projekata i pripadajuće fotografije

Na današnji dan

Stranica Na današnji dan servisa donosi prikaz kako je izgledao grad i što se događalo na njegovim ulicama, trgovima i parkovima na dan koji izaberete.

Pretraga fotografija

Saznajte više o fotografijama i kako je sve počelo

Portal Fotografije Zagreba svakodnevno donosi kadrove sa zagrebačkih ulica. Fotografije koje možete pronaći na ovim stranicama koriste se i u sklopu autorskih objava na portalima partnerima Lice Grada, Maksimir.hr i Zagrebački magazin. Riječ je o bazi fotografija koja potječe od platforme Lice Grada (licegrada.hr i licegrada.media) te je nasljednik iste, a obuhvaća fotografije nastale od 2013. godine do danas i gotovo svakodnevno raste.

Atraktivne fotografije

Klikom na gumb možete pogledati najatraktivnije fotografije u 2023. godini.

Najstariji dio Zagreba

Najpoznatija zagrebačka ulica

Glavni zagrebački trg

Zelene oaze grada Zagreba

Kulturna dobra

Projekt kojim Zagreb činimo vječnim

U servisu Fotografije Zagreba nalazi se preko 250 (s početkom 2020. godine) fotografiranih povijesnih kuća, palača, zgrada i spomenika koji spadaju pod zaštićena kulturna dobra grada Zagreba.

Zagreb iz zraka

U sklopu baze fotografija postoji i veliki broj panoramskih fotografija Zagreba snimljenih tijekom leta iznad grada. Više o fotografijama Zagreba iz zraka možete saznati na pripadajućoj stranici.

Istraži Zagreb

Uz pomoć stranice Istraži Zagreb možete krenuti na putovanje zagrebačkim ulicama, parkovima i trgovima uz fotografije servisa Fotografije Zagreba

Dnevnik jedne fotografije

Kada kadar priča

Svaka fotografija ima svoju priču, a u kategoriji Dnevnik jedne fotografije možete saznati više o pojedinoj fotografiji.

STARE RAZGLEDNICE ZAGREBA

Stare razglednice Zagreba projekt je portala Lice Grada. Projekt osim što okuplja veliki broj objava na temu kadrova Zagreba nekada, okuplja i veliki broj razglednica koje se nalaze u sklopu servisa Fotografije Zagreba.

Imate ideju?

U sklopu baze fotografija servisa Fotografije Zagreba možete pronaći širok spektar fotografija – od fotografija života sa zagrebačkih ulica, gradske arhitekture i vizura, do različitih ilustrativnih fotografija, fotoreportaža i događaja. Ukoliko imate neku temu ili kadar za koje smatrate da su iznimno fotogenični i vrijedni toga da ih ovjekovječimo putem našeg najdražeg alata – fotografije – javite nam se!

© Sva prava zadržana Sav sadržaj, koji možete pronaći na stranici Fotografije Zagreba i u sklopu baze fotografija, vlasništvo je nakladnika Medijske platforme. Korištenje fotografija i teksta bez dopuštenja je strogo zabranjeno! Fotografije se nalaze u bazi isključivo u informativne svrhe, te je strogo zabranjeno preuzimanje i objavljivanje istih u bilokoje svrhe bez dopuštenja autora (Ivan Klindić).