Medijski centar

Stranice Medijskog centra vam donose pregled svih dostupnih alata koje možete koristiti u svrhu pretraživanja naše baze zagrebačkih fotografija.

Agencija

Pogledajte zadnjih 10 fotogalerija koje su dodane u servis Fotografije Zagreba

Pretraga

Na stranici Pretraga možete pretraživati našu bazu fotografija koja broji preko 70.000 zagrebačkih kadrova

Projekti

Pogledajte neke od naših fotografskih projekata i pripadajuće fotografije

Na današnji dan

Stranica Na današnji dan servisa donosi prikaz kako je izgledao grad i što se događalo na njegovim ulicama, trgovima i parkovima na dan koji izaberete.

Pretraga fotografija

Saznajte više o fotografijama i kako je sve počelo

Portal Fotografije Zagreba svakodnevno donosi kadrove sa zagrebačkih ulica. Fotografije koje možete pronaći na ovim stranicama koriste se i u sklopu autorskih objava na portalima partnerima Lice Grada, Maksimir.hr i Zagrebački magazin. Riječ je o bazi fotografija koja potječe od platforme Lice Grada (licegrada.hr i licegrada.media) te je nasljednik iste, a obuhvaća fotografije nastale od 2013. godine do danas i gotovo svakodnevno raste.

Atraktivne fotografije

Klikom na gumb možete pogledati najatraktivnije fotografije u tekućoj 2022. godini.

Najstariji dio Zagreba

Najpoznatija zagrebačka ulica

Glavni zagrebački trg

Zelene oaze grada Zagreba

Kulturna dobra

Projekt kojim Zagreb činimo vječnim

Kulturna dobra grada Zagreba je zajednički projekt portala Lice Grada i servisa Fotografije Zagreba, a obuhvaća dokumentiranje nepokretnih pojedinačnih kulturnih dobara grada Zagreba. Projekt je aktivan od 2018. godine, a isti 2022. godine proživljava novi početak.

Na današnji dan

Na stranici Na današnji dan možete pronaći upute kako pretraživati servis Fotografije Zagreba i pronaći fotografije koje su nastale na određeni datum.

Zagreb iz zraka

U sklopu baze fotografija postoji i veliki broj panoramskih fotografija Zagreba snimljenih tijekom leta iznad grada. Više o fotografijama Zagreba iz zraka možete saznati na pripadajućoj stranici.

Istraži Zagreb

Uz pomoć stranice Istraži Zagreb možete krenuti na putovanje zagrebačkim ulicama, parkovima i trgovima uz fotografije servisa Fotografije Zagreba

Mapiranje Zagreba

Projekt Mapiranje Zagreba donosi fotografije zagrebačkih kvartova, od istoka do zapada, od sjevera do juga. Projekt je to koji traje sve dok se ne fotografira svaka ulica, svaki trg i svaki park grada Zagreba. Pridružite nam se u šetnji...

Dnevnik jedne fotografije

Kada kadar priča

Svaka fotografija ima svoju priču, a u kategoriji Dnevnik jedne fotografije možete saznati više o pojedinoj fotografiji.

STARE RAZGLEDNICE ZAGREBA

Stare razglednice Zagreba projekt je portala Lice Grada. Projekt osim što okuplja veliki broj objava na temu kadrova Zagreba nekada, okuplja i veliki broj razglednica koje se nalaze u sklopu servisa Fotografije Zagreba.

Imate ideju?

U sklopu baze fotografija servisa Fotografije Zagreba možete pronaći širok spektar fotografija – od fotografija života sa zagrebačkih ulica, gradske arhitekture i vizura, do različitih ilustrativnih fotografija, fotoreportaža i događaja. Ukoliko imate neku temu ili kadar za koje smatrate da su iznimno fotogenični i vrijedni toga da ih ovjekovječimo putem našeg najdražeg alata – fotografije – javite nam se!

© Sva prava zadržana Sav sadržaj, koji možete pronaći na stranici Fotografije Zagreba i u sklopu baze fotografija, vlasništvo je nakladnika Medijske platforme. Korištenje fotografija i teksta bez dopuštenja je strogo zabranjeno! Fotografije se nalaze u bazi isključivo u informativne svrhe, te je strogo zabranjeno preuzimanje i objavljivanje istih u bilokoje svrhe bez dopuštenja autora (Ivan Klindić).