MAPIRANJE ZAGREBA

Vremenska kapsula zagrebačkih trgova, ulica i parkova.

Kvartovi

Ulice

Parkovi

Trgovi

Uvod

Mapiranje Zagreba je izvorni projekt servisa Fotografije Zagreba čiji je cilj dokumentirati sve zagrebačke ulice, trgove i parkove. Projekt je inspiriran postojećim projektom Kulturna dobra grada Zagreba (fotografijezagreba.hr + licegrada.hr).

Zašto Mapiranje Zagreba?

Već spomenuti projekt Kulturna dobra grada Zagreba je nastao sa svrhom da dokumentira nepokretna zaštićena kulturna dobra za sve buduće generacije, a isti cilj ima i Mapiranje Zagreba, no s drugim motivima.

Mapiranje Zagreba se fokusira na zagrebačke ulice, trgove i parkove, zbog čega možemo jednostavno reći - ovaj vas projekt vodi u šetnju zagrebačkim kvartovima.

Ovo je jedan od dva projekta servisa Fotografije Zagreba koji se brine o tome da grad Zagreb svojim fotografijama učini vječnim. Riječ je o jednom od najvećih projekata servisa Fotografije Zagreba (i prethodnika licegrada.media)

Istražite s nama sve zagrebačke kvartove.

MOTIVACIJA IZA PROJEKTA

Potres koji je pogodio grad Zagreb i okolicu 2020. godine potvrdio nam je ono što smo znali i prije – ništa ne traje vječno. Gledajući arhitekturu grada Zagreba, isti je doživio ogromnu štetu koja u nekim slučajevima nikada neće biti vraćena u prijašnje stanje. Ovo je jedan od dva projekta servisa Fotografije Zagreba koji se brine o tome da grad Zagreb svojim fotografijama učini vječnim.

Objave na portalu fotografijezagreba.hr

Klikom na gumb možete pogledate do sad objavljene članke na temu projekta Mapiranje Zagreba.

Fotografije projekta

Sve fotografije projekta Mapiranje Zagreba se nalaze u sklopu baze fotografija servisa Fotografije Zagreba koju možete pretraživati klikom na gumb.

© Sva prava zadržana Sav sadržaj, koji možete pronaći na stranici Fotografije Zagreba i u sklopu baze fotografija, vlasništvo je nakladnika Medijske platforme. Korištenje fotografija i teksta bez dopuštenja je strogo zabranjeno! Fotografije se nalaze u bazi isključivo u informativne svrhe, te je strogo zabranjeno preuzimanje i objavljivanje istih u bilokoje svrhe bez dopuštenja autora (Ivan Klindić).