Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Fotografije Zagreba

Dom zagrebačkih fotografija

Ulični triptih: Drugi ciklus donosi radove u Radićevu, na glavni zagrebački trg i na Opatovinu

U tijeku je novi ciklus umjetničkog projekta Ulični triptih.

Prvi trojac koji je pretvorio panele u mala umjetnička djela su ulični umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare, a početni vikend projekta, od 12. do 14. ožujka, oslikavani su paneli u Radićevoj ulici (kod broja 42), zatim na Dolcu 1 (kod glavnih stepenica tržnice Dolac) te na Trgu bana Jelačića 11 (Centar za posjetitelje).

Drugi ciklus oslikale su tri talentirane hrvatske umjetnice, Tea Jurišić (panel u Radićevoj ulici kod broja 46), Sanja Stojković (park Opatovina) i OKO (Centar za posjetitelje TZGZ-a, Trg bana Jelačića 11), te tako ženskim rukopisom obilježile drugi krug oslikavanja jedinstvene „izložbe u promjeni”.

Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima – svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih autora iz cijele Hrvatske. Iduće oslikavanje je najavljeno za zadnji kvartal 2021., a do tada imate priliku svakodnevno razgledati ovu besplatnu izložbu u centru Zagreba.

Tekst: Turistička zajednica grada Zagreba

Ostatak fotografija

Ostatak fotografija iz gore navedenog članka možete pretraživati klikom na:

O fotografijama

Sve fotografije koje možete pronaći na portalu fotografijezagreba.hr dio su servisa koji broji nekoliko desetaka tisuća zagrebačkih fotografija. Više o fotografijama saznajte klikom dolje: